Thursday, August 20, 2009

Mask itu penting

Sorang supervisor baru dtg kerja semula. Dia dimasukkan ke GH selama dua hari sbb mengalami batuk yg sgt teruk.

Ok, jgn salah anggap.. bkn H1N1 walaupun dia ada beberapa simpton tu.

Td, dia masuk office kejap. Dia dtg ke desk aku. Dia ni dah ok ke? Tu soalan yg bermain di mindaku.

Tiba-tiba dia terbatuk-batuk depan aku. Keras pulak batuk dia. Depan aku beb! Nasib baik kebetulan time tu aku tgh ngadap computer nie. Terasa 'jauh' sikit dr dia walhal boleh je kuman tu terbang kat aku.

Dah la duduk GH 2 hari. Dah tak x sihat. Apa la salahnya pakai mask. Dah la org tgh risau pasal H1N1.

Sejam kemudian (skrg la), aku asyik terbersin je. Hidung dah mula berair. Badan masih rasa suam-suam lagi. Hehe..

Paranoid?

Haruslah kan!

2 scribble(s):

ska said...

aku kalau bukan time H1N1 pon aku tak suka klu org batuk @ bersin tak tutup mulut or pandang tmpt lain. especially klu dpn makanan..

Liz said...

kd> itu sudah semestinya. tp ni lg la buat aku mcm nak tegur. batuk teruk,leh slambe je. tp bila dah teurk sgt, dia berlari gi washroom.

haha, lps dia keluar dr ofis, aku terus cuci tgn. ingat nak cuci skali stapler yg dia pegang. tp x cuci lak.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.