Monday, August 03, 2009

Majlis Perkahwinan Dalila dan Amin

Projek buat baby food terpaksa ditunda ke hujung minggu ni disebabkan umi Batrisyia kepenatan selepas menghadiri majlis perkahwinan Dalila.

Dalila ni kira sekampung la sbb duduk di taman perumahan yg sama. Hehe.. Seb baik minah ni guna khidmat catering. Kalau nak kena berpangkal, terpaksa la aku turun khemah potong bawang, cili dan sebagainya. Ahaks.

Majlis nikah bermula tepat pukul 10 pagi. Sape yg kahwin dgn org TTJ, mmg la sgt senang sbb imam xkan tanya soalan susah-susah. Dia tanya awal-awal kat dlm bilik dia sbb taknak pengantin lelaki gabra kot. Senang je.

Ni babak ulangan akad nikah.
Diulang tayang khas utk org nak ambil gambar secara dekat.


Dah sah, boleh la!

Istiq, aku dan Kd yg sempat sampai di masjid.


Ok Amin, perlu bekerja keras utk serlahkan aura kebapaan.. ekekee...
Selesai nikah, kami menikmati jamuan ringan di masjid. Kemudian, kami terus ke rumah Dalila dan lepak di sana sampai la masa utk berarak. Sementara tunggu tgh hari, melepak la kami dlm bilik pengantin dan bergambar sakan. Utk gambar cantik-cantik, utk gambar dr cameraman eh!




Pengantin berarak tepat pukul 1 tgh hari. Masa tu hujan tgh turun. Tak lebat tp ia menyebabkan aku terpaksa tunggu dlm rumah sbb aku dukung Batrisyia. Meriah majlis nie sbb ramai tetamu yg hadir. Pengantin mengenakan persalinan berwarna hijau.

Lepas tgk acara tepung tawar, kami semua keluar utk makan. Photographer dah pesan agar kwn2 dia ni jgn balik awal sbb nak bergambar. Ok, kami menurut perintah.

Bila pengantin dan kurang sibuk, baru la kami bergambar sakan dgn pengantin.
Semua Scolobuian yang hadir.

Team biru, hijau dan merah (yg x ikut tema biru seperti yg ditetapkan.. hehe)


To Dalila dan Amin.. semoga kamu berdua bahagia hingga ke akhir hayat!

4 scribble(s):

WanYgBest said...

wahhh...bestnyer...wish i were there!! Amin tesenyum girang jer...kekekeke

ska said...

aku nk sume gambar time wedding dila...

nnt email yeh?

Liz said...

amin mesti la senyum! dah nama pun lelaki!

Liz said...

ye kd.esok pg2 aku email ko

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.