Wednesday, July 01, 2009

The Unique Wedding Photo Contest



Akhirnya contest yg diwarwarkan oleh Ecar telah pun bermula. THE UNIQUE WEDDING PHOTO CONTEST. Ia dianjurkan sempena Ulang Tahun Perkahwinannya yg ke-4. Contest ni terbuka pada semua org kecuali yg belum berkahwin. Tak kesah la korang dah 10 tahun kahwin ke, 40 tahun kahwin ke.. masuk je contest nie. Utk maklumat lanjut, boleh la click di banner yg telah aku letak di sidebar. Boleh jugak click di sini.

Apa yg dimaksudkan dgn UNIQUE? For me, unik bermaksud bukan gambar yg biasa-biasa aje. Bukan gambar yg selalu boleh kita lihat dlm album gambar perkahwinan seperti gambar org menepung tawar ke, gambar berinai ke, gambar org pencak silat ke...

Gambar di bawah diambil di Majlis Bertandang di Cheras.


Nama Suami: Izat
Nama Isteri: Liz
Tarikh Tunang: 22 May, 2005
Tarikh Nikah: 16 December, 2006
Tarikh Bersanding: 17 December, 2006
Tarikh Bertandang: 7 January, 2007

Kenapa aku rasa gambar di atas tu UNIQUE? Usually, kat album perkahwinan, ada byk je gambar pengantin perempuan disolekkan.. di 'touch up' kan, ye tak? Lelaki pun ada gak dipakaikan bedak dan lip gloss tp susah nak tgk gambar mereka diambil. But hari tu, Akaz telah berjaga mengambil gambar nie. Hubby pun sporting. Dia taknak pakai lip gloss sebenarnya. Tapi sudahnya, relakan je la.

Kepada ibu-ibu yg bertekad utk menyusukan anak sehingga umur 2 tahun, rajin-rajin la masuk blog Ecar nie. Ku suka masuk blog dia sbb boleh dpt keyakinan utk nyusukan Batrisyia hingga umur 2 tahun. For your information, Eiymann (anak Ecar) sudah berumur lebih 2 tahun dan masih menyusu badan. Bravo!! Owh, pada yg suka cupcakes, ha... Ecar ni pandai buat cupcakes tau!!

Ecar, semoga perkahwinanmu berkekalan hingga ke akhir hayat dan menjadi contoh terbaik PASANGAN YANG BERCINTA SELEPAS BERKAHWIN. Sapa kata org yg x bercinta sebelum kahwin tu takkan kekal, ye x?

3 scribble(s):

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam terjah dari ibuEiymann.. thnx fr yr wishes..yerp, b'cinta lps kawen lg indah..ahaks!! gud luck yer!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

babe..
mu xde gadjet tuk FOLLOWER ker..? cmne ku nk follow neh?

Liz said...

ku mmg x letak gadget follower sbb ku rasa, x ramai yg nak jd follower. haha.. kalau nak, letak je link ku kat blog mu.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.