Thursday, July 16, 2009

Harry Potter and the Half-Blood Prince

Hujung minggu ni ada friendly match antara Manchester United dan Malaysia eh? Aku tak tau pulak match tu hujung minggu nie sbb aku x minat MU. Hubby ckp, dia maybe kena kerja Sabtu ni sbb diorg ada buat carnival di Bukit Jalil utk promote World Cup 2010.

Punah dan ranap plan aku utk Sabtu nie. Dah lama aku buat plan utk hujung minggu ni. Sekian lama aku menunggu, akhirnya tarikh ni tiba juga...

Yes, Harry Potter and the Half-Blood Prince akan ditayangkan mulai hari ni di seluruh dunia. Aku sebagai 'kipas susah mati' Harry Potter sememangnya menantikan saat ni. Setakat nie, tak miss utk tgk movie HP di minggu pertama ia ditayangkan. Adakah kali ni aku akan miss?

Damn, jgn la sampai x dpt pegi tgk. Ni nak kena tgk samada hubby kena kerja mlm esok atau tak. Kalau tak keje, nak gi tgk HP. Utk dptkan seat yg best dan sesuai utk bawa budak, WAJIB beli tiket hari ni!


Emma Watson makin cun tp mamat dua org nie, mcm tu je.. hehe..

Salah satu scene dlm Half-Blood Prince

Seriously, aku x sabar nak tgk movie nie walaupun dah tau jalan cerita. Paling aku tunggu, scene Harry dan Dumbledore pegi cari loket tu (yes, aku xnak sebut lebih2, nnt jd spoiler) dan scene di mana Half-Blood Prince bunuh Dumbledore.

Pada yg tak baca buku tu, mesti tertanya-tanya siapakah Half-Blood Prince. Ahaks, masa aku mula-mula baca buku tu, aku asyik meneka je siapakah Half-Blood Prince. Makin geram bila kwn aku dok suruh aku teka (sbb dia dah baca so dia tau sapekah org tu).

Owhh... pleaseeeeeeeeeeeeee.... jom la tgk mlm esok!!

Sila view entries di bawah utk tau kegilaan aku terhadap HP.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.