Thursday, July 30, 2009

Desperately need your help!

Esok kami semua akan balik ke Seremban. Dah sebulan tak balik. Mmg wajib balik Seremban sebulan sekali. Sebulan ada 4 minggu. Satu hujung minggu kat Seremban, satu hujung minggu kat Cheras dan 2 hujung minggu kat rumah. Eh, apsal nak explain kat korang lak? T_T

Ada org tu dah nak kahwin dah.. Sabtu ni selamat la dia menjadi isteri orang. Congrats Dalila!! Jgn nervous, kitorang akan teman ko time nikah nanti. (Ke kehadiran kitorang akan menambahkan nervous ko?). Opps, masih belum ada baju yg sesuai utk cik adik manis. Erm, mau ikut tema warna uminya kah? Takde pulak dress warna tu. Pakai putih je la yer.

To mommies yg creative dlm home made baby food (especially Mama Miya), please please please berikan saya idea utk baby food Batrisyia kali nie. Hujung minggu nie nak buat batch keempat. Rasa mcm Batrisyia dah mula boring dgn menu yg lebih kurang aje. Ok, let me tell you ape yg dia nak mkn:

- Nasi
- Spagheti / Pasta
- Sayur : Carrot, Spinach, Peas, Potato.. rasa mcm dia suka semua sayur je
- Ikan, ayam, daging
- Tofu

Tolong la beri aku recipe yg sgt best. Maybe nak include cheese sbb MASIH BELUM CUBA bagi dia cheese.

6 scribble(s):

didahaida said...

salam.cuba buat chess + kentang=kentang lenyek KFC sedap tau

E`n1x said...

wah... u give ur baby pasta already? hehe. i've been giving her porridge + carrots + potato + ayam + sayur lately... haven't had time to upgrade her menu. sure she dah bosan ok. if u manage to get any bright ideas lemme know! =D
feeding a baby when you're travelling can be a bit difficult, kan?

IHSAN KHAIRIR said...

kalau aku buat babyfood, aku makan separuh baby makan separuh LOL. sedap ooo baby food... hehehehe

Liz said...

dida> thanks for the recipe. will try it later.

en1x> dah boleh bg pasta bila umur 9 bln. mula2 dia mcm x reti mkn. pastu baru la pandai. hehe.. bg spaghetti je. belum cuba pasta yg lain. and definitely bkn mcm yg kita mkn. dia punya ada sayuran. setakat ni dah mcm2 recipe saya cuba. semua dia mkn kecuali buah. x berapa gemar buah. sy jarang travel. cuma ada sekali pegi terengganu, sy bwk blended oat. senang nak buat bila2. hanya tambah pisang je.

ihsan> haha, mmg sedap. aku pun, kalau suap anak, aku mkn skali gak. konon nak buat anak tiru apa yg mak dia buat padahal nak rasa sama.

Nurhayati said...

ape yang u bagi kat Batrisyia sama la ngan Zara.. tapi skang ni, dia nak makan makanan kita aduhai.. ape yg kita makan dia pun nak sama. sabar je la..

ur Batrisyia sangat comelsss

~salam singgah dari Mummy Zara =)

Liz said...

mummy zara> hi mummy zara. it's true. apa yg kita nak dpt, dia pun sibuk nak ngecek. selalunya kalau tgk dia terliur sgt tu, sy bg dia mkn nasi kosong yg ada dlm pinggan saya. before mkn, mmg akan letak sedikit kat tepi pinggan sbb dpt agak yg mesti minah tu nak sikit nnt. so bila bg dia nasi tu, dia rasa mcm dia mkn apa yg kita mkn. x ler nak kecik hati.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.