Wednesday, June 10, 2009

Sleep like a baby

Lex: How was your sleep last night?
Lana: Like a baby

(Taken from 'Promise' episode, Smallville Season 6)

Wow, kesian Lana sbb 'sleep like a baby'. Ahaks, ok.. ok.. maybe dia maksudkan tido nyenyak mcm sesetengah baby yg langsung tak bgn malam.

Kalau dia jwb "Sleep like baby Batrisyia" (whosthefather dia nak kenal Batrisyia lak), maknanya Lana kerap bgn di waktu malam =)

Unlike other babies, Batrisyia kerap jugak bgn malam sbb nak minum susu. Ok, maybe dia tak menunjukkan simpton kehausan dan kelaparan tp uminya ni tetap bagi susu utk buat dia diam. Hehe..

Golek-golek sampai ke hujung playpen n pastu dah xde tmpt nak golek, dia nangis.

Cuaca panas, dia nangis.

Nak peluk, dia nangis.

Sudahnya, ku bg susu aje nak bg dia diam. Tapi aku tak mengeluh. Bagus gak dia bgn tu sbb bila dia minum susu di waktu malam, sama la mcm bg signal kat badan aku utk produce lebih byk susu sbb ada demand di waktu malam. Alhamdulillah. (boleh baca kat entry by THA di sini. Kebetulan, dia membincangkan hal yang sama hari nie)

Kdg2 ngantuk gak. Bila dah letih, aku bg ikut posisi berbaring. Batrisyia pun mcm dah boleh je. Dulu dia taknak langsung. Skrg dia pun on je bila aku baringkan dia.

Ahaks, rasanya 20 tahun lg baru dpt merasa 'sleep like a baby'.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.