Friday, June 19, 2009

Batrisyia's Page

Hi aunties and uncles,


Nama saya Humaira Batrisyia. Saya dilahirkan pada 2 Oktober 2009, di hari raya kedua. Sepatutnya saya lahir pada 14 Oktober 2009 tapi saya dah tak sabar nak jumpa Abi dgn Umi waktu tu. Lagi pun, Umi ckp.. kalau nak lahir cepat, kena tunggu Umi mkn juadah raya dulu. Lepas tu nak lahir, lahirlah. So saya bagi Umi saya makan kenyang-kenyang masa hari raya pertama. Barulah saya lahir masa hari raya kedua. Baik kan saya?



Umi buat page ni khas utk saya tulis apa saja yg saya nak tulis. Tapi saya tak reti nak ckp byk-byk. Saya nak letak gambar-gambar penting je. Nanti kalau ada gambar-gambar lain, saya upload lagi ye.



Ni gambar saya dgn Abi dan Umi. Kitorang jarang ambil gambar family sbb takde org nak tlg ambilkan. Kalau saya nak bergambar dgn Umi, Abi akan tlg ambilkan. Begitulah sebaliknya.



Gambar ni diambil oleh aunty Eyta masa kami kat Terengganu. Masa nie saya baru lepas main ombak. Psl tu saya taknak pandang kamera, rasa nak main ombak je. Umi saya kurus kan time nie? Kan, kan, kan? Ok, ni Umi yang paksa saya tulis. Ngeh ngeh ngeh.





Ok la, saya takde byk masa. Jadi, saya upload ikut suka hati je. Tak ikut turutan. Jgn marah yer.



Saya suka sengih tp tak keluar suara. Tu kalau mood saya baik la. Kalau tak baik, saya tak sengih pun.




Ha, ni la gambar masa saya main ombak. First time tau saya pegi pantai. Selalu main air dlm bilik air je. Bila la Abi dgn Umi nak bwk saya pegi swimming pool pulak.



Best jugak pegi pantai. Pasni nak pegi lagi la.



Ni pun gambar saya kat Terengganu. Umi suka pakaikan saya baju nie. Tak tau la kenapa. Tapi dah byk kali rasanya Umi pakaikan baju ni. Mungkin nak bg saya nampak mcm perempuan sikit kot. Hikhik.












Ni pulak masa saya mula-mula makan ketika sambut birthday yg ke 6 bulan. Sedap tau. Tp time tu saya baru nak belajar mkn. Tu yg messy sikit.



Umi suka gambar yg ni. Dia ckp, kelakar sbb muka saya mcm terkejut. Ditambah pulak dgn rambut yg tercacak. Masa umur ni, ramai org ingat saya boy.



Ni gambar masa saya meniarap. Maafla sbb muka serabai. Saya baru lepas kena gomol dgn Abi. Abi nie mmg tau. Suka kacau saya time saya nak berehat.




Ni saya masa berehat dlm pouch Umi. Best tau duduk dlm nie. Kalau tak best, takkan la saya senyum pulak kan?




Ahaks, ni muka saya GARANG. Masa nie majlis akikah saya. Jadi saya dipaksa bgn awal pagi. Ngantuk tau tp gagahkan diri la jugak. Tembam ke saya time nie?










Ni antara gambar terbaru saya. Saya ada ramai pakcik dan makcik dr South Africa. Saya suka jumpa diorg. Semua org baik-baik. Ni first time saya menghadiri majlis yg dianjurkan oleh Kedutaan South Africa. Kali pertama saya 'hadir', saya ada dlm perut Umi. Byk Umi mkn mlm tu. Saya pun dpt la merasa mcm-mcm juadah dari South Africa. Sedap!




Saya ada byk gambar dgn Abi sbb Umi rajin sgt ambilkan gambar kami.













Ni pulak gambar saya dgn Umi. Kesian Umi sbb Umi jarang bergambar dgn saya. Sampai Umi risau, takut bila dah besar nnt, saya ingat yg Umi tak sayang saya.








Ha, saya ada 2 org Godmothers; Aunty Weed dan Aunty Kd. Saya takde gambar dgn Aunty Weed sbb dia jauh di Sabah. Nanti kalau dah ada, saya share kat sini ye. Ni gambar saya dgn Aunty Kd dan godsibling saya; Aqil.








Ni pulak gambar saya masa jadi baby muda. Masa ni umur saya belum sampai sehari. Tembam tak saya?



Ni bila saya dah dibawa blk ke Seremban. Keciknya saya.





Hoo.. ni masa saya kena tahan kat ward sbb jaundice. Tak best tau duduk sana.




Ni gambar penting sbb time ni saya baru baik dr demam.. buat kali pertama.



1 scribble(s):

~ As ~ said...

sweetnya...

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.