Monday, June 15, 2009

Alhamdulillah, mereke telah kembali

Syukur alhamdulillah, my parents telah selamat kembali dari Tanah Suci Mekah pada hari Sabtu yang lalu. Byk cerita yg kami dgr dr mereka. Byk juga yg boleh dijadikan iktibar. Memandangkan dah familiar dgn tempat tu, lepas ni boleh la pergi menunaikan haji pulak.

Tak byk brg yg aku pesan. Aku hanya nak air zamzam, kurma, minyak wangi 1000 bunga dan fridge magnet dari Dubai. Minyak wangi 1000 bunga nie famous kat sana. Sgt sedap bau dia. Boleh dipakai oleh lelaki mahupun wanita. Chewah. Bau dia mmg x sama dgn 1000 bunga kat sini. Jauh beza sgt. Yg kat sini, bau keras. Agaknya campur bunga lain kot. Rasanya bkn dr Mekah.

Cute kan magnet nie?
Acara makan-makan sempena Father's dan Mother's Day pun berjalan dgn lancar walaupun kek nye kurang sedap. Akan ku pangkah resipi tu dari buku aku. Patutnya buat kek yg aku dah biasa buat la kan? Takpe.. takpe..

Penat tau hari Sabtu tu. Jadi mlm tu tak jadi buat baby food. Sudahnya aku buat hari Ahad pagi. Lintang pukang dapur disebabkan aku sbb byk giler brg bersepah atas meja. But as usual, rasa sgt puas hati bila tgk hasilnya.
Baby food dan beberapa EBM (EBM lain kat rumah MIL)
Kali nie, aku sediakan:
1. Kurma + Soft Tofu Puree
2. Potato + Carrot + Peas + Butter Puree
3. Potato + Peas + Butter Puree
4. Puree Sawi (aku leh lupa sawi tu ape.. hehe)
5. Spaghetti with No. 2
6. Bubur nasi dgn mcm2 jenis sayur tambahan.
7. Bubur nasi with beef and No. 3
8. Baby Beef Stew
9. Baby Beef Burger
10. Garlic Oil
11. Ikan Bilis Sangai
12. Blended Oat

Siap la kalau nurse kata aku x bg anak aku mkn.





4 scribble(s):

precious innocent said...

tu dia... punya la byk food utk batrisyia....

-mama emma-

Liz said...

kak emma> no option, kak. kalau ikutkan,better bg fresh.. beku ni x berapa bagus. tp beku lebih bagus dr yg instant.

p!nkerton said...

nnt nak amek resepi la hihi..
menarik!

Liz said...

fatih> ala fatih, main campak2 suka hati je buat. ekeke.. xde exact ingredients and amounts.

xpe, nak pun boleh

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.