Wednesday, May 27, 2009

Africa Day

Pada 25 May yg lepas, kami berkesempatan hadir ke African Day yg diadakan di Marriot Hotel. Ini last minute invitation tau. Jadi, mmg tak prepare apa-apa la. Ingatkan taknak pegi sbb Batrisyia pun pakai baju tidur je.

Around 6.30pm, Colonel Benjamin called hubby. Dia minta tolong hubby bawakan dia dgn Madam ke majlis tu sbb pemandu dia terlibat dlm satu kemalangan kecil di Putrajaya. Lepas hubby hantar mereka, Colonel suruh hubby jemput aku kat rumah. Nak tak nak, kena la pegi.

Majlis bermula pukul 7.30pm. Kami sampai sana pkul 9pm. Kebetulan, terserempak dgn Mr. Andre and her wife. Kali pertama dan terakhir aku jumpa pasangan ni ialah pada hari raya pertama (dan keesokan harinya, aku bersalin). Bila nampak aku je, wife dia terus minta nak dukung Batrisyia. Dipeluk, dicium, diusik pipi dan dagu anak aku. Batrisyia pun layan je. Hehe.. Cantik baju yg wife dia pakai. Dia kerintingkan rambut dia.



Lepas tu, kami terus masuk dewan. Byk makanan dah habis. Tapi sempat la merasa beberapa jenis juadah dari benua Africa. Ramai African yg hadir. Kebanyakannya pelajar.

Bila perut dah kenyang, kami berlegar di ruang luar. Tgk booth.. tgk barang.. dan akhirnya lepak di South Africa's booth. Orang pertama yg serbu Batrisyia semestinya Uncle Gumana dia. Malam tu, mmg kitorang tak pegang Batrisyia sgt sbb ada je org nak dukung dia termasuk la org yg kami tak kenal. Yer la, tiba-tiba approached kami and tanya, "Can I hold your baby?". Erk, terkejut aku.

With Soraya Khan



I just love this blue giraffe.. cantik tau!



With Madam. Madam ni mmg teringin nak jumpa Batrisyia.
Dulu, dia pernah ckp dgn hubby yg dia nak pinjam Batrisyia bwk balik Africa.


Gumana suruh aku ambil gambar nie hanya utk menunjukkan
betapa besarnya tgn dia pegang kaki Batrisyia yg halus tu.

Salah seorang org yg tak dikenali ingin dukung Batrisyia.
She's so sweet.

Her one and only Uncle Gumana



The new South Africa Ambassador


Malam tu, Batrisyia tidur pukul 11.15 malam! Dia penat kot sbb dia terus tido sampai subuh.

2 scribble(s):

Mama-Miya a.k.a "Jedi Hopeful" said...

wooo..dia jd star of the day..semua org syg dia..huhuhu

Liz said...

mama miya> diorg tu (kecuali Gumana) tak pernah jumpa dia. last time jumpa, dia masih dlm perut mak nye nie. tu yg masing2 excited. selama ni tgk gmbr dlm laptop my hubby je.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.