Friday, April 03, 2009

When Can I Introduce Chicken to My Baby?

Baru lepas telefon taska Batrisyia. Saja bertanya tentang bubur yang mereka masak untuk baby. Aku tak bagitau lagi yg Batrisyia dah boleh diberi makan bubur.

Menurut Cikgu Reena, bubur yg disediakan adalah bubur+carrot+ayam. Kemudian diblender halus utk diberi pada bayi. Garam tak letak. Ikan tak diberi utk elakkan alergi. Bila dgr perkataan ayam, mula-mula risau jugak sbb pernah terbaca yang baby hanya boleh diperkenal dgn ayam ketika usia 8 bulan. Tapi hati membuak-buak nak bagi Batrisyia makan. Jadi, aku beritahu Cikgu Reena yg Batrisyia dah mula makan bubur sejak malam tadi. Maknanya, tgh hari nie mereka akan suapkan bubur utk Batrisyia.

Lepas letak telefon, terus search artikel di wholesomebabyfood.com tentang pengambilan ayam.

When can I introduce Chicken or Turkey to my baby?

As mentioned above, most pediatricians in the United States recommend chicken and turkey, and other meats and proteins when baby is between 8-10 months of age. In many European countries and the UK and Canada, national health services and many pediatricians recommend meats as one of baby's first foods due to the level of heme iron in meats. The premise is that offering your baby's meats earlier rather than later helps baby maintain proper levels of iron.


Kita tgk camne dulu.

4 scribble(s):

precious innocent said...

bg akak, akak x ingat sgt buku... ikut pada pengambilan anak kita..

kalau dia leh terima, kita on je.. kalau xleh, kita stop...

-mama emma-

Liz said...

bg saya, budak nie kita bg dia mkn ape pun,dia akan mkn.

cuma sy elakkan bg dia mkn seafood n benda2 yg leh dtgkan alergi. biar bg selewat mungkin.

Hayatie said...

oo ye kah. ku baru berangan2 nak buat bubur ayam nnti..ekeke

Liz said...

amyatie> kalau nak try,buatkan je la. rasanya no problem nak bg ayam tu.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.