Thursday, April 30, 2009

Selamat bercuti

Hello girls! Amacam, terasa hari nie mcm hari Jumaat tak? Hehe. Selalunya, hubby and I akan bersarapan sama-sama setiap Jumaat. Jadi pagi td ingat nak remind dia la. Pastu baru teringat rupanya hari nie hari Khamis daa.

Kami tido awal malam tadi. Ia menyebabkan kami bgn lambat pagi nie sbb syok sgt tido kot. Bkn tak dgr bunyi jam tau. Kami dgr bunyi jam loceng yg kuat giler tu sbb time tu aku tgh susukan Batrisyia. Pastu alarm handphone aku pun aku dgr. Tapi tu la, kerana nak tido “5 minit aje”, kami terlajak tido sampai pkul 6.15 pagi! Wah, kelam kabut eh sbb aku nak mengepam lagi. Haru.. haru.

My milk supply agak merudum semalam. Bkn la teruk. Hanya kurang 2oz dari hari-hari biasa. Tapi ku ttp anggap kurang sbb aku terpaksa guna hasil sesi mengepam pagi tadi utk dibawa ke nursery. Ni gara-gara2 tak cukup 2oz tu la. Takpe.. takpe.. tenangkan diri. Tu rezeki tu. Jgn nak bising-bising.

Hari ni juga aku kembali minum 1 liter soya setelah berhenti minum sejak 3 hari lepas. Bila dah batuk, tak berani nak minum soya. Nanti melekat kat tekak lak. Silap-silap muntah lak nanti sbb asyik batuk je. Alhamdulillah, selesema dan batuk dah kurang. Alhamdulillah juga, hasil mengepam aku hari ni sgt baik. Ni yg buat bersemangat nak mengepam kat Terengganu nanti.

Memandangkan semua org dah berada dalam mood cuti, hari nie nak rileks je. Aku tgh list down barang-barang yg nak kena kemas utk dibawa ke Terengganu. Hubby suruh brainstorming, buat apa-apa kudapan utk dimakan di sepanjang perjalanan. Amboiii…

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.