Thursday, April 23, 2009

My heart and my soul

Saya dpt tidur awal malam tadi. SANGAT BEST! Walaupun tidur awal, hubby ckp "Eii, rasa nak tidur 4-5 jam lagi". Kuikuikui.

Malam tadi aku tak masak. Kami hanya tapau di luar. Aku hanya buatkan Apple Puree Rice Cereal utk Batrisyia. Walaupun baby food dia nampak tak sedap sbb warna putih tp sedap tau. Manis buah. Byk dia makan. Bila buatkan baby food utk anak and tgk dia mkn dgn sungguh berselera, hati ni rasa puas!

Pagi-pagi nie, aku terfikirkan sesuatu. Hubby's birthday is in July. Batrisyia's birthday is in October. Our anniversary is in December. Ketiga-tiga tarikh ni merupakan tarikh-tarikh penting dlm hidup aku utk tahun nie. Kalau boleh, nak celebrate semua nie. Bkn nak rancang sesuatu yg extravaganza. Cukuplah menyambutnya dgn penuh kesederhanaan. Chewah.

Utk birthday hubby, rancanganku hanyalah utk bawa dia pergi bercuti. Bayangkan ye, ku suruh dia pilih nak pegi mana-mana yg dia suka. Jauh pun takpe. Tapi dia pilih tempat yg dekat aje. Kami penah pegi tempat tu. Hubby tak minat nak celebrate beriye sgt. Lagipun, dulu kami pergi berdua. Skrg dah bertiga. Hmm, mungkin juga nak belanja dia dim sum buffet. Yummy! Ada sesapa tau la kat mane ada dim sum buffet yg halal, harga berpatutan dan sgt-sgt best?

Utk birthday Batrisyia, kami merancang utk sambutnya secara sederhana. 2 kali setahun. Memandangkan dia dilahirkan pada 2 Syawal, maka dia akan menyambut hari lahirnya setiap 2 Syawal. Dan TETAP sambut hari lahirnya pada 2 Oktober. Tahun ni kami akan beraya di Seremban. Jadi akan ada makan-makan di sana pada 2 Syawal. Ye la, kita asyik nak sambut birthday ikut kalendar biasa. Nape taknak buat ikut kalendar Islam kan? Utk birthday 2 Oktober tu, tatau nak buat ape lagi. Ku tgh berura-ura nak buat double celebration dgn Amyatie (yg mane anak dia pun nama Humaira) tp tatau la jadi ke tak. Mane la tau dia nak celebrate anak dia sorang-sorang. Hikhik.

Utk Batrisyia juga, aku mungkin nak tetapkan satu sesi photography utk dia once dia dah pandai berjalan. Cepat la berjalan, anakku. Tak sabar nak main kejar-kejar nie =)

Utk anniversary, tak tau nak buat ape lagi. Mungkinkah ke Langkawi utk mengimbau kenangan masa honeymoon? Mungkinkah nak order semula our wedding cake? Mungkinkah nak buat satu sesi outdoor photography? Mungkinkah bergambar dlm studio aje? Ni masih jauh. Takpe, leh pk kemudian.

I just LOVE my hubby and my daughter VERY MUCH!

6 scribble(s):

MarDiah said...

Ajaib rasanya bila mengenang mcm mana kite boleh mencintai seorang asing yg baru dtg dlm hidup kite dan tak pernah rasa jemu mencintai mereka walaupun hari2 berjumpa.

Liz said...

ma-g> chewah, dah pandai bermadah eh!

Liz said...

MarDiah > opps, sorry.. nak letak nama awak tp terletak nama kwn sy.dia pun mardiah.

MarDiah said...

hehe.. bila dtg seru bolehlaa... tp mmg betul... masa br2 kenal, masa bercinta, bertunang xlah sakan sgt rindu... bl dah kawen, sakan nyee.. semacam...

jannahrais said...

hai liza...comey anak liza..ikut muke ayahnye ek :)
akak ade cadangan nih, cube buat jigsaw puzzle gambar liza dgn suami dan anak...boleh tempah kat certain kedai gambar..kodak express buleh kot..akak tak ingat la..then frame it out...mesti cantik!!

p/s: akak link blog liza ek..

Liz said...

kak jannah> hi kak jannah. mmg ada terfikir nak buat jigsaw puzzle and buat canvas. tp nak tunggu photoshot yg cantik. then, baru buat.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.