Wednesday, April 22, 2009

I wish for a long night sleep....

Mengantuk sungguh pagi nie. Sesungguhnya aku tak sabar nak blk rumah ptg nie. Nak tidur!

Semalam, sampai rumah pun dah pukul 10.30 malam. Balik je, ku terus ngepam, iron tudung, basuh baju kotor (2 hari punya stok.. org dewasa ada 2 org, baby ada sorang tp baju punya la banyak.. bla bla bla), kemas rumah sikit-sikit, basuh botol-botol susu, buat keje sikit.. dan akhirnya tidur dlm kepenatan pada pukul 1 pagi (lagi!).

Agaknya Batrisyia tau aku kepenatan jadi mlm td dia nyenyak tidur. Hanya bgn minta susu pada pukul 5 pagi! Lepas susukan dia, aku terus bgn.

Aku buat entry nie sbb tgh nak lawan rasa mengantuk. Mata dah berair. Terasa mcm mamai pun ada jugak.

Owh kawan-kawan. Marilah ceriakan hidupku.

Urm, hubby keje overtime lagi ptg nie. Asyik overtime je. Ku terpaksa blk berdua dgn anak setiap kali dia kerja lebih masa. Batrisyia pulak tak reti duduk diam kat car seat setiap kali kami berdua. Selalunya, di akhir perjalanan.. dia akan berada dalam posisi senget-senget ikut sedap badan nak duduk!

Aih, ku masih mengantuk!

3 scribble(s):

Faizah said...

beli ler mesin basuhhh..membantu banyak oooo, udah ler husband aku punye baju keje jenih kotoq tak hingt

Liz said...

faiz> bkn aku xleh beli tp aku taknak beli. aku suka basuh guna tgn la. tatau nape. maybe sbb dah terbiasa masa belajar kat boarding school dulu.

plus, meh aku cite satu benda. masa aku sek ren dulu, aku ada baca satu novel nie. bagus novel tu. ttg kesusahan seorang perempuan dari dia kecil sampai la dia jd nenek. mak dia dr kecil ajar dia hidup susah. basuh bontot periuk pakai pasir n sabut kelapa. sume la. mak dia ckp, biar kita belajar hidup susah. at least, bila betul2 hidup susah, kita tak susah hati sbb kita dah terbiasa.

entah la. pengajaran mak dia tu, aku still pegang sampai skrg. pelik kan? selagi mampu, aku basuh tgn je baju-baju aku. lagipun, aku x suka kumpul baju byk2 la. kalau tiap2 hari basuh, mcm x berapa sesuai nak guna washing machine. plus, baju baby aku xnak guna washing machine. basuh tgn, baju agak terpelihara. hehe..

Faizah said...

bagus ler kalo ko berazam mcm tuh hihi .. tp aku mmg surrender lerrrrrrr hikhikhik

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.