Wednesday, April 01, 2009

Double Beef Black Pepper with extra mayonnaise

Rupanya mungkin tak dpt menandingi rupa burger dr Burger King atau McD. Tapi burger nie sgt sedap luar dan dalam! Di bawah ialah Double Beef Black Pepper Burger with extra mayonnaise!


Ni la gerai burgernya. Burger yg lebih dikenali sebagai Burger Riviera kerana gerai nie terletak di simpang Apartment Riviera di Pandan Indah/Cheras Baru.

Lama dah abang-abang ni berniaga kat sini. Setiap petang, seorang apek akan menyorong dan setup gerai tu di tapak. Dulu, apek tu akan melangok kat situ ptg-ptg sambil jaga gerai sementara tunggu abang-abang nie datang. Tapi skrg, apek tu pun dah menolong lebih dari tu. Petang-petang, aku akan nampak apek tu tlg sediakan kobis dan bawang. Malam pulak, apek tu akan bertindak sebagai cashier. Wah wah wah..

Tak tau la tang mane sedapnya burger nie. Mungkinkah sbb burger mereka dibelah dua, dipastikan masak luar dan dalam dan kemudian disumbat dgn bawang di dalam burger tu? Atau mungkin sbb sos-sos yg digunakan. Aku tak tau. Tapi aku suka! Yer la, semenjak dah boikot McD nie, kena la beli burger Riviera je.

Saja nak tepek gambar Batrisyia lagi. Muka dia ikut muka sape eh? Sbb kan, ku tgk muka ku time baby dgn muka dia, mcm nak sama je.

9 scribble(s):

K. Faryna said...

dem.

akak lemah sikit burger2 ni liz.

berapa hengget ni? kat pasar tani putrajaya ni pon ada satu burger nama dia 'prospepper' konon2 prosperity burger la tu.. RM4.50 sebijik.

tapi yg riviera ni, dabel.. xtra mayonaise... ohhhhhh...~~

Yatie said...

ku pun suke mkn burger malaysia.. batrisyia ikut muka ayah la...

Liz said...

kak faryna> saya tatau harga sbb selalunya hubby yg turun pegi byr. sy mkn aje. kuikuikui.

tp for blackpepper beef burger, harga kalau x silap RM2.50. for double, kalau tak silap RM3.00 ke RM 3.50 ntah. no charge for extra mayo whatsoever yg nak lebih la.

nak minta letak cheese pun boleh tp bayar lebih sikit la.

aih, rasa nak beli lg je mlm nie. minggu nie je dah 4 kali saya mkn burger tu!

amyatie> burger Malaysia sedap kan? lebih2 lagi Ramly Burger.

ada org kata ikut muka ayah. ada kata ikut muka ku. ku rasa dia campur-campur sbb muka ayah dia time kecik pun, ada sikit2 muka dia

Sha said...

haah la liz. baby ikut muka hubby la

MUMMY ILA said...

amboiiii...sungguh mengerikannn!!

sedap btol buger tu

Faizah said...

aku suka beger ayam cheese special with extra mayoooooo, made by otai burger..hihi

Liz said...

sha> bagus la.masa pregnant dulu, tiap2 kali lps sembahyang, mesti doa agar baby tu ikut rupa ayah dia.

mummy ila> mengerikan? hehe

Liz said...

faizah> "beger ayam cheese special with extra mayoooooo"

correct me if I'm wrong.. adakah ia burger ayam yg masaknya disalut dgn telur, diletakkan kepingan cheese di tgh-tgh dan akhirnya dibubuh mayo yg hingga meleleh di tepi??

=)

luna said...

Liz, burger itu nampak sedap dan rasa nak pergi beli malam ni.
Nanti sue cari, apartment Riviera ye..ok ok.. (gulp)

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.