Tuesday, March 10, 2009

Solution for rashes

Last Tuesday, aku perasan ada rashes kat blkg badan Batrisyia. A lot, I tell you! Merah-merah kecil. Eventhough dia tak nangis sbb gatal atau tak selesa, mata aku yg jadi tak selesa memandang tompok tompok merah tu. Terus aku sapukan bedak Agnesia. This medicated talcum tak boleh pakai byk-byk. Nanti kulit jadi berkuping-kuping. Masa Batrisyia kena rashes kat area leher dan ketiak dulu, aku pakaikan bedak nie gak. Alhamdulillah, hilang.

But this time, rashes tu byk sampaikan aku cari other solution. Teringat masa pegi Mom’s Care kat Ikano. Aku terjumpa satu product nie. Earth Mama Angel Baby Bottom Balm. Pernah jugak terbaca ttg this product kat website MLO. Orang kata bagus utk rashes. Aku masuk website Earth Mama utk dapatkan maklumat lanjut termasuk la ingredients dlm balm nie. This balm is 100% vegan! Sgt sesuai utk baby, tak expose pada chemical.

Therefore, I bought it online at The Lil Caliph. Ingat nak beli 2oz tp cuba 1oz dulu la.

Comel saja bekasnya. Kecil tp sgt bagus! Pakai sekali, merah tu dah hilang. Tapi mcm ada rasa biji-biji lagi walaupun tak nampak dgn mata kasar. Aku pakaikan buat kali kedua. Terus takde. Alhamdulillah. Harganya RM 29.90 utk 1oz tp sgt berbaloi sbb pakai sikit je.

Ia digunakan utk menentang diaper rash tp sesuai utk digunakan bagi tujuan lain juga seperti dry skin, razor burn, insect bites, chicken pox.. byk lagi kegunaannya.

Ingredients utk balm ni 100% vegan dan byk menggunakan bahan organik. Produk ni juga tidak di 'test" (maaf, lupa perkataan yg sesuai) terhadap haiwan. Go green!

2 scribble(s):

ska said...

"...juga tidak diuji..." hehheh...

org dewasa bleh pakai tak? kulit aku sensitif la. slalu kena gatal2 mcm ruam.. huhu...

Liz said...

org dewasa pun boleh pakai. like I said, 'razor burn'.. hehe.. boleh je. 1 jar utk seisi keluarga!

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.