Friday, March 13, 2009

Bagaimana hendak menghilangkan jerawat di muka?

Masa berbual dgn kwn-kwn dr Susu Ibu.com semalam, mereka bertanya samada hubby ku sebaya atau tak. Ramai yg dah tau hubby ku umurnya jauh beza dariku. Umur kami bezanya 13 tahun. Dia habis SPM, aku baru berumur 4 tahun! Katanya, "Abang dah sibuk main motor, Liza sibuk main tenteng kat tepi jalan". Ahaks, ye la kan. agaknye ada tak budak lelaki berumur 17 tahun yg pandang budak perempuan umur 4 tahun tgh main tenteng dan tiba-tiba terfikir yg budak seusia tu akan jadi isteri dia kelak? I don't think so! =)

Dia berkahwin ketika berusia 37 tahun. I was 24 years old. Katanya, bkn takde org nak. Bkn juga dia tak berminat. Jauh sekali dia gay.. (tiba-tiba aku teringat Piun.. akakaka). Dia berkwn dgn ramai org hinggalah berjumpa dgn seseorang dan bercinta tp akhirnya perempuan tu dikahwinkan dgn sepupu perempuan tu. Dipendekkan cerita, dia kena outstation dan monitor hospital-hospital di Perak. Bila dah dikelilingi oleh nurses, dia jadi 'tak tau nak pilih yg mana satu'. Chait.. yer yer je. Terus jadi pemalu eh! Bila outstation kat Seremban, baru la kami kenal. Chewah..

Aih, nape cerita psl hubby aku di pagi Jumaat nie? Aku baru perasan sesuatu. Dia satu-satunya anak lelaki kat rumah dia. Psl tu dia byk habiskan masa kat luar rumah sbb dia takde kwn kat rumah dia sendiri. Takkan nak kwn dgn adik-adik dia kan? Begitu juga aku. Aku merupakan satu-satunya menantu perempuan dlm rumah tu. Walau macam mana rapat pun aku dgn SIL yg 4 org tu, aku ttp menantu. Kdg-kdg, mereka bergambar sesama sendiri. Aku tak menyibuk. Sbb ape? Diorg dah biasa bergambar berempat. Diorg pun tak ajak. So biar je la. Mcm time raya aritu pun sama. Diorg sakan bergambar. Aku pun sakan bergambar tp dgn hubby je la sbb dia pun sorang-sorang aje. Mungkin sbb tu kami hanya buat hal kami sendiri. Kalau pergi mana-mana pun, berdua dan bawa anak kami sendiri. Kalau org lain, diorg siap berjanji nak keluar sama-sama. Nampak mcm kami mengasingkan diri. Tapi tu bkn niat sebenar kami.

We only have each other =)

Ni nak share sesuatu sebenarnya. Masa aku jumpa hubby, muka dia takde jerawat pun. Tapi bila dah nak dekat kahwin dulu, tiba-tiba muka da penuh dgn jerawat. Sampaikan org kata, "Tu jerawat gatal nak kahwin. Baru nak remaja". Hahaha.. Lama tau muka dia penuh dgn jerawat. Dah mcm-mcm dia cuba pakai, cuba makan tapi hasilnya kurang bagus. Akhirnya, aku mencadangkan sesuatu kepada dia. Tapi cadangan aku diperlekeh oleh sesetengah pihak yg ragu-ragu akan keberkesanannya.

Setelah beberapa bulan mengikut kata aku, inilah hasilnya!

Before

After

Hubby ku sudah kembali handsome di mataku.. wink wink!

13 scribble(s):

Faizah said...

laki ko pakai ape ehh??

abg aku pon the only lelaki dlm adik badikkkkk..mmg suke dok umah, tak berkawan..tuh pon takde awek lg diaaa

Hayatie said...

wuihh..menjadi la..macam magiss..cairr mak tengok,hihi! Ni leh wat bisnes ubat gegat eh jerawat nih! apo rahsio nye?

Liz said...

faizah> abg ko suka duduk umah. cik abg aku kalau time muda dulu, x duduk umah. dia keluar sbb kat luar ramai kwn.

hayatie> magiss ke? hehe.. rahsianya ialah... haaa, kalau dah 6 org ty, baru sy bgtau kat sini!

cure32 said...

sile lah reveal rahsia anda....
curiosity ku amat tinggi..
adekah product tu name nye Yakiniku?

Liz said...

syiefa> YAKINIKU? mcm penah ku dgr je. ekekekeke.. itu tidak halal, okay!

curiosity amat tinggi eh? tunggu lg 3 org ty.. hehe

WanYgBest said...

ayyo...perfect entry at the perfect timing...hatiku dah melonjak2 tidak sabar nih...jerawat2ku pun dah seakan2 ingin meletop ketakutan...

ala Liz...diskaun la...bg 4 org jer...suspen nih...

Liz said...

wan> Aiyoo, girls.. xyah la suspen.. takde mende pun! hehe.. nnt aku bgtau. 2 org lain.. hehe..

serious, ni takde mende la.

ska said...

cheh liz, saje nk kumpul org komen bebanyak kan. ha aku dh org ke-5. sila reveal. muka aku pon sentiasa ditumbuhi jerawat. tak penah nye nak licin selicin kulit batrisyia. hahhaha...

precious innocent said...

jerawat???? akak dah imun...

bior la mukaku penuh jerawat.. janji ryan suka kish2 akak... ayahnye jgn cite la ek.. lawak 18sx..

tp nak gak tau rahsianye.. huhu

-mama emma-

eziannr said...

eh bagitahu lah...aku pon nak tahu gakss......biar takder jerawat ponnn.....ehehehehe...ok mana lagi sorang cepatttt

zzeed said...

hm.. chewah. ape rahsia nya?

Liz said...

kd and kak emma> memandangkan dah 6 org ty, aku akan bgtau di entry seterusnya. tgk la, kalau sempat. aku update hari nie.

xde rahsia pun..

Liz said...

mak aii, ramainya nak tau. amboi korang, kalau bab jerawat nie.. cepat je nak tau eh!!

mcm aku ckp sblm nie, takde pape rahsia la.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.