Thursday, February 05, 2009

Tudung from Jelita

I'm not into fashion.. and I don't like Ekin.

But I love to be simple!

Wearing jeans with long sleeves shirt.. sgt simple dan selesa. I don't mind org ckp aku ni selekeh bila pakai mcm budak-budak. Huh, like I care! Suka hati aku la kan. Kalau aku nak pakai cantik-cantik, aku akan pakai jugak. Ikut mood sebenarnya.

I love to wear tudung yg lembut-lembut tu tp agak leceh bila nak kena pakai awning. Nanti tersenget sana sini lak. Bila Tudung Ekin keluar, aku masih tak berkenan. Entah la. Mcm tak berapa cantik la. Mcm terlalu ikut trend sgt.

Last weekend, aku ke Jusco AU2 lagi. Misi kali nie ialah utk habis pusing keluar masuk outlets di luar pulak. Aku masuk satu kedai tudung. Tudung cantik-cantik tp pekerja tak berapa friendly. Mcm pantang bila customer nak tgk dan buka tudung yg dah disangkut cantik. Mcm malas nak lipat balik. Aku pun angkat kaki la.

Kami jalan lagi. Aku terjumpa lagi satu kedai tudung. Ramai jugak org dlm tu. So aku pun cari la tudung lembut yg dah siap dijahit dgn awning. Wah, ada pulak dijual kat situ. (Kan aku ckp nak pegi Wisma Yakin kan? Tak jadi la beb. Hujan). Harga cuma RM20 selepas diskaun. Rambang mata nak pilih. Pekerja kat situ pandai layan customer. Aku nak bwk beberapa helai tudung masuk dlm changing room utk dicuba pun diorg tak kesah.

Ada beberapa helai yg berkenan di hati. Aku beli satu je dulu. Pekerja kat situ ckp, akan ada byk lagi tudung baru yg akan sampai. And promotion tu akan berlangsung hingga 28 February. So aku pun tangguhkan hajat nak beli byk-byk =)

Like I said, aku sukakan sesuatu yg simple. Mcm tudung nie, senang nak gosok. Kalau basuh, senang nak kering. Senang nak lilit. Tak payah pk 'tudung karipap'. Pendek kata, aku suka pakai tudung nie walaupun aku tak suka tudung Ekin. Anyway, ni tudung Ekin ke? Aku tanya pekerja tu, dia ckp, "Tak la kak. Ni tudung Jelita". Hahah.. tak tau la budak tu buat lawak ke ape. Actually, tudung nie brand Jelita.



0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.