Thursday, February 26, 2009

Hati yg berdebar

Ingat tak tentang barang yg akan sampai pada Rabu depan? Hubby beritahu yg insya Allah barang tu akan sampai awal. Kemungkinan kami akan dpt esok!

Wah, berdebar-debar rasanya hati. Aku suka dgn apa yg kami bakal dapat tp aku tak suka dgn apa yg aku bakal dpt. Ahaks, ckp pusing-pusing kah? Tak suka sbb aku terpaksa masuk kelas utk belajar cara-cara menggunakannya. Lagi tak suka sbb aku kenal sape cikgu itu. Cikgu tu siap dah bgtau awal-awal yer yg dia akan ajar aku straight for 2-3 hours paling kurang. Kalau tak pandai jugak, siap la. Garang betul cikgu tu.

Apakah benda nye? Walaupun aku akan dpt dlm minggu nie atau minggu depan, aku hanya akan beritahu selepas 9 March. Tungguuuuu....

Anyway, a little update on babywearing. Aku ada bgtau kan yg my LP pouch mungkin dah tersalah size. Aku cuba ukur balik. Aku rasa mmg M size la. So aku cuba lagi babywearing Batrisyia. This time, perasaan takut tu aku tolak tepi. Kiranya xde la sekejap-sekejap terasa nak ampu dia. Rasa OKAY JE. Takde masalah. Therefore, rasanya betul la size aku tu.

Yesterday, aku bwk Batrisyia jalan-jalan kat tingkat atas rumah dgn cara front carry. Wah minah tu. Siap senyum-senyum kat cermin. Senyap je dia duduk dlm tu. Benda yg dia selalu buat bila duduk dlm pouch ialah main korek-korek. Haha, Sue pun perasan Batrisyia main korek-korek eh? Dia suka mcm mengorek sesuatu kat kain pouch itu. Kdg2, dia main-main jari dia. Kdg2, dia nak hisap pouch itu. LP pouch nie ada loop utk sangkut permainan. So maybe nak pegi cari permainan yg sesuai agar boleh disangkut di pouch tu. Senang Batrisyia nak main.

Perkara wajib yg kitorang akan buat setiap petang ialah babywearing. Hubby akan cuba babywearing guna our MIM RS dulu. Lepas tu, baru turn aku guna LP pouch. I can see that Batrisyia lebih suka pouch merah tu. Maybe sbb dia just perlu duduk dlm tu. Sgt comfortable kot.

Nanti aku ambil gambar byk2 hujung minggu ni ye. Akan ku upload di sini. Minggu nie nak ke Jusco lagi sbb nak beli hadiah kahwin utk Sue, Farr, Aiman dan anak makcik Salmah. Owh, hadiah utk MIL pun kena beli sbb nak sambut her birthday Sabtu nie. (Ada idea tak nak beli ape? Ku buntu nie. Sorang anak dia dah belikan baju sejuk. Sorang lagi dah belikan kasut. Sorang lagi maybe nak belikan jam. Sorang lagi xtau lagi nak beli ape. Kami pun tak tau nak beli ape? Idea please!!!!)

To parents out there, I think you should try to wear your baby. You will love it. Trust me!

2 scribble(s):

ska said...

suggestion hadiah utk MIL;

1. handbag or apa2 beg utk dia isi telekung utk gi masjid ke, beg mekap ke (mana2 satu yg berkaitan hehe..)

2. kain utk buat baju kurung with matching tudung

3. peralatan dapur klu dia suka memasak

4. buku2 klu dia suka membaca

5. brg kemas mcm rantai or gelang ke.. (emas or pearl)

6. pakej percutian bersama FIL.. hehhe..

itu aje yg aku terpk skang nih.. hehe..

Liz said...

aku ada terfikir No. 1 tp dia dah selalu dpt handbag.

aku ada terfikir No. 2, mmg rasa tu main choice skrg nie.

No. 3 and 4 diketepikan.

No. 5 ada terfikir gak tp dia adh ada.

No. 6 x dpt la sbb FIL sibuk bekerja. jenis x suka duduk diam.
heheh

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.