Tuesday, January 20, 2009

Baby Sling

She's a big girl now. Cepat boring bila kena duduk dlm stroller kalau stroller tu tak bergerak. Contohnya masa kitorang tgh mkn kat restaurant. Awal-awal tu dia senyap lah. Bila dah lama-lama, dia mula tak senang duduk.

So hubby mula la terfikir nak beli baby carrier. Cari kat mall, takde yg berkenan di hati. Dia kata, dia nak yg simple je. So aku kata, cari la baby sling. Tapi setakat nie, mmg takde baby sling dijual dia mall. So aku surveyed kat Internet dan tunjukkan kat dia.

Ada satu yg dia berkenan kat Rokabebe.

Sgt simple. Sgt senang. Paling penting, boleh pakai byk cara. Nak beli ke eh? Bagus tak? Ada tak sesapa pernah ada pengalaman pakai baby sling?

Senang je nak buat baby sling. Aku dpt step by step dari Breastfeeding 123. Tapi sesungguhnya aku malas nak jahit sendiri. Kurang masa nak pergi cari material. Ada sesapa yg baik hati nak tlg jahitkan tak? Sgt la appreciate kalau ada yg sudi nak tlg jahitkan =)

4 scribble(s):

eziannr said...

Liz, from my point of view...senang nak pakai babysling nih....even kalau baby dah biase, dier siap boleh tido2 kat dalam tuh....even org yang bawak pon tak rasa lenguh.....

Liz said...

tu la, maybe nak beli. elok dia pakai dr kecik. nnt dia dah terbiasa.

precious innocent said...

kalau baby kecik, ok je pakai sling nie...tp kalau baby dah besar, mau patah pinggang!!!

la nie org dok gila mei tai.... leh cuba usha snuggbaby

-mama emma-

Liz said...

mei tai tu pun penah dgr. tp utk baby kecik sesuai ke? tgk gambar, guna utk depan/blkg mcm sesuai utk baby dah besar sikit

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.