Friday, December 26, 2008

Our Christmas Day

Seperti yg dirancang, kami ke IKEA on Christmas Day. Sampai IKEA, susah nak cari parking. Ramai betul org pegi IKEA. Mau setengah jam baru dpt parking. Masuk dlm, terus tak jadi nak survey brg2. Ramai sgt org. Mcm kat pasar. Sudahnya terus pegi kat Market Hall, ambil apa yg patut dan bayar. Huwaa, tak sempat nak singgah kat bahagian kitchenware. Baru ingat nak usha dining set.

Then, singgah ke Ikano. Batrisyia nak susu tp kat IKEA tu ramai sgt org. So ingat nak pegi Baby’s Room kat Ikano je. Tapi kan, dlm pada nak pegi BR, sempat tu beli baju kat Brand Outlet. Dpt la belikan Batrisyia 2 helai Carter’s rompers. Yah, saya sgt suka rompers. Senang sbb sehelai. Nak tukarkan pampers pun senang. Nak sidai kat ampaian pun tak perlukan ruang sgt sbb dia sehelai. Kalau baju sepasang, kan perlukan ruang yg lebih.

Yah, bila Batrisyia dah melalak, baru la kecoh nak pegi Baby’s Room. Kami ke tingkat 2 sbb rasanya tak ramai org gunakan BR kat sana. Mmg betul! Masa pegi, takde org pun. Dpt la bf Batrisyia dgn aman. Dia pun mcm suka je.

Oh, terlupa nak bgtau. Semalam, Batrisyia asyik muntah je. Actually, bkn la muntah. Cuma dia keluarkan balik susu yg dia minum. Paling teruk masa kat Bangsar Village. Opps.. yerp, lepas menyibukkan diri kat Ikano, kitorang ke Bangsar Village. Masa nie Batrisyia nak susu lagi. Dgn takde signboard nye, meraban la cari BR. Tanya guard, semua taktau. Last-last, hubby Tanya cleaner. “Cleaner mesti tau sbb diorg yg akan cuci tempat tu”. Logik kan alasan dia tu. Hmm, mmg cleaner tau. Dia yg tunjukkan arah.

Lepas bf Batrisyia kat sini la, dia muntah byk. Habis kena baju hubby. Baju dia pun basah. Baju Batrisyia mmg aku ada bwk spare. Hubby la takde baju. Seb baik dia ada shopping baju masa kat Ikano. So aku la pegi ambil baju baru dia kat kereta. Hehe.. Dlm bilik tu gak diorg tukar baju.

Boring la kat Bangsar Village. Tak tau nak buat apa. Dlm pada nak cari tmpt mkn, aku nampak Sakae Sushi. Apa lagi, kitorang pun lunch kat sana. Not bad tempat tu. Sushi pun sedap-sedap. Rekod tau kitorang mkn sampai 14 pinggan sushi. Selalunya mkn dlm 10 pinggan je. Sushi kat sini siap ada letak cheese. Kalau korang suka mkn sushi, boleh la cuba mkn kat Sakae Sushi.

Bila dah ada anak, tak dpt nak dating berdua lagi. Nak pegi mana-mana pun kena pk anak. Sesak tak tempat tu? Mane BR nye? Senang tak nak mkn kat restoran tu? Nak mkn ape? Nampaknya kena tunggu Batrisyia besar sikit baru la boleh pegi dating berdua semula.

Psst.. hubby kata baby muntahkan balik susu sbb susu tak sedap. Susu tak sedap sbb aku mkn nasi lemak sambal ikan bilis petai pada hari sblm tu. Ceh, mungkin jugak la eh!

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.