Wednesday, December 03, 2008

A new camera, please

Perasan tak gambar yg ditepek di blog nie agak kurang cantik dan sharp? Hehe.. gambar diambil guna camera phone sbb my baby Sony dah rosak. Sudah dihantar ke sebuah kedai kamera di Plaza Imbi utk di repair. Tapi semalam, technician called and beritahu yg kamera itu sudah tidak boleh di repair sbb spare part tak dpt cari. (Yg rosak tu mmg sukar dicari). Malas nak hantar ke kilang. Tu lagi la beruban nak tunggu siap. Jadi, nampaknya kena beli kamera baru la. Wajib beli sbb nak ambil gambar Batrisyia byk2 kan.

Bos ku memberi cheque bernilai RM+++. Haruskah guna utk beli kamera? Heheh.. mane boleh! Tu tak patut sungguh. Cheque belum ditunaikan sbb malas nak pegi bank. Ptg nie la kot. Masih terfikir nak buat apa dgn duit tu. Nak simpan, takleh sbb amanat bos aku sgt jelas, “Cash it and BUY something for your baby”. Lain la kalau dia kata, “Suka hati la nak buat ape”.

Therefore, kami membuat keputusan utk gunakan duit tu beli baby car seat. Mmg nak beli car seat tu. Leh tangguh-tangguh sbb nak tunggu Mega Sales. Hehe.. skali dpt rezeki lebih. Alhamdulillah. Tapi sebagai pertukaran, duit yg sepatutnya digunakan utk beli car seat akan disimpan dlm tabung Batrisyia.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.