Friday, December 26, 2008

Got milk?

Everyday, aku akan bekalkan 6 botol susu yg berisi 3.5oz susu setiap botol. Selalunya, by the time aku jemput dia dr taska, ada berlebih satu botol. Kdg2, takde lebih pun. Maknanya, Batrisyia minum 17.5oz dlm masa 7 pagi hingga 6 ptg. Malam pulak, tgk mood dia. Kdg2 dia minum byk kali. Kdg2, lepas 2 kali minum, dia terus tidur sampai subuh.

Aku berhasrat nak kumpul stock EBM byk-byk. Paling kurang nak simpan 50 botol. Tapi situasi aku skrg nie tak membolehkan aku utk berbuat demikian. Takde tempat nak letak. Peti ais kat rumah penuh dgn segala makanan, junk food, ice cream, lauk semalam dan sayur-sayuran. Pernah sekali tu, aku terpaksa ‘merelakan dlm paksa’ stok EBM yg aku simpan dlm bekas dadih dibuang. Yer la, bkn peti ais aku pun. Bila tuan punya nak buang dgn alasan tak cukup tempat nak letak ikan, aku nak kata apa lagi =(

Aku ingat nak je beli deep freezer and letak kat Seremban. Simpan kat sana. Kalau ada emergency, balik je Seremban utk ambil stok. Bukannya jauh sgt pun.

Wah, saya sgt desperate utk jadi umi yg baik. Hehehe..


Atas permintaan Sue, saya tepekkan gambar Batrisyia. Gambar diambil pada Ahad lepas.


2 scribble(s):

HEMY said...

ler..ye ke...takde la cepat pn sbnrya sy balik...lama gak lepak tu..

ada gak carik sapa yg kenal..huhu..tp tak kenal..akakaka

Liz said...

saya sampai nak dekat pkul 2. masa tu intan and zid tgh sibuk ambil gambar dgn tetamu. nampak awak sibuk pegang kamera gak. saya kat khemah, tgh mkn. ingat nak tegur tp tgk awak dah nak blk. tak jadi la.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.