Wednesday, December 03, 2008

A boy or a girl?

Bila bwk Batrisyia jalan-jalan, mesti ada org tanya, “Lelaki ke perempuan?”. Saya sudah malas nak menjwb. Tak boleh nak salahkan mereka sbb rambut Batrisyia pendek setelah abinya mencukur licin rambut anak perempuannya ini pada hari ketujuh. Lagipun, tak mcm baby girl yg lain, Batrisyia takde baju warna pink. Tp tu dulu la. Semenjak aku dah risau bila org ckp yg muka Batrisyia mcm lelaki, aku dah mula belikan baju pink utk Batrisyia. Kalau dulu, aku byk belikan seluar, skrg dah mula intai-intai dress utk dia. Kalau la masih ada yg bertanya soalan yg sama walaupun aku dah pakaikan pink dress bercorak bunga, mmg ada something wrong la dgn org tu.

Batrisyia ada byk rompers, hadiah dr pasangan Mr. and Mrs. Andre. Tapi hanya satu yg boleh dipakai. Yg lain, kena tunggu dia besar sikit. Ada juga satu white dress berbunga kecil. Cantik. Tu dah boleh pakai tp tak tau bila harus dipakai.

Kalau pegi shopping, aku dah tak jenguk kat baju-baju wanita lagi. Tempat wajib yg mesti pegi ialah baby’s department. Ada je baju baby yg nak dibeli. Tahukah anda bahawa baju baby boleh dikatakan mahal tak padan dgn besarnya? Hehe.. jadi kalau nak beli, sila bwk calculator atau congak saja di dalam otak. Mana la tau tak perasan yg korang perlu bayar beratus ringgit hanya utk baju baby. Pernah sekali tu, aku syok pilih baju utk si kecil tanpa kira harganya. Skali bila cashier scan harga, makcik terkejut. Seb baik bwk byk cash money time tu. Heheh…

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.