Thursday, December 18, 2008

Batrisyia demam - Part II

Sian dia.. demam eh?

Batrisyia on 17/12/2008.. dah sihat?

Masa ambil Batrisyia dr taska petang Isnin lepas, badan dia panas. Kak Dilla ckp, badan dia panas semula ptg tu. Tgh hari dia tak demam. Balik je, terus tgk suhu dia. 38.8. Terus informed hubby and malam tu pergi bwk Batrisyia pegi jumpa paed. Dr. Hoh buat rujukan ke Hospital Ampang utk dibuat ujian lanjutan.

Hati dah risau masa nak bwk Batrisyia sbb takut dia kena tahan wad. Kesian lak. Ramai pulak pesakit kat ER malam tu. Kitorang mendaftar pukul 10 malam. Sementara tunggu doctor, aku lap badan and kepala Batrisyia dgn tuala basah.Pukul 1.30 pagi br doctor checked. Doctor just arahkan buat sponging kat rumah and dia bg ubat utk dimakan.

My hubby terus called my boss and minta cuti 2 hari. Sepanjang 2 hari tu, aku jaga Batrisyia. Alhamdulillah, demam dia kebah ptg Selasa. Hingga ke Rabu malam, dia sihat.

Pagi tadi, terasa badan dia mcm hangat tp tak demam rasanya. However, aku bg jugak ubat demam kat taska. Mana la tau demam dia dtg balik disebabkan prosedur yg Dr. Nasir buat utk jaudice test dia. (FYI, Rabu tu kitorang dpt result jaundice test dia and ada test yg kena repeat).

Thanks atas doa korang semua. Now, I'm in the office tp otak tgh pk kan Batrisyia kat taska. Risau demam dia dtg balik. Will update about her condition later.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.