Monday, November 24, 2008

Jaundice part 5

as at 15 November 2008

Aku tak punya cukup masa sejak kebelakangan nie. Keadaan berubah sejak aku kembali ke Cheras. Muka Batrisyia nampak mcm ada kuning lagi masa tu. Kebetulan, Batrisyia ada first appointment dia dgn doctor pada Nov 2. Aku tunggu je pendapat doctor time tu. Tapi doctor tak suruh buat apa-apa sbb Batrisyia membesar dgn sihat. Masa tu, berat dia dah mencecah 3.5kg. Tapi aku tetap risau.

4 hari kemudian, aku dgn hubby bawa Batrisyia ke Emergency Room Hospital Ampang. Doktor jalankan ujian darah. Didapati tahap bilirubin dlm badan Batrisyia meningkat ke 267. Setelah menjalani sesi soal selidik, doctor buatkan satu appointment lain dgn paed. Menurut doctor, aku tak perlu risau apa-apa sbb Batrisyia tak menunjukkan apa-apa gejala negative. Urine and stool color dia bagus. Berat pun naik ok. Hingga ke hari nie, berat Batrisyia dah mencecah 3.7g.

Hmm, aku dgn hubby agak risaukan ttg hal nie. Mmg la doctor kata takyah risau sbb ada gak budak yg menyusu badan kena jaundice sampai 3-4 bulan. Aku taknak tunggu 3-4 bulan. Aku nak Batrisyia sihat secepat mungkin!

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.