Monday, November 24, 2008

Jaundice part 2

7 Oktober 2008

Aku mendapat panggilan telefon dr hospital. Batrisyia dibenarkan keluar dr wad setelah bacaan test nya menunjukkan jaundice nye berkurangan ke bacaan 232. Kebetulan, hubby balik ke Seremban ptg tu. Dia yang paling tak sabar nak jumpa Batrisyia. Sampai kat wad, terus dipeluk cium Batrisyia.

My breasts masih bengkak. Batrisyia pulak masih ada jaundice. Jadi dia sgt sgt memerlukan susu ibunya. Aku cuba breastfeed dia tapi dia menghadapi kesukaran utk suck sbb bengkak sgt. Nak taknak, aku express milk. Aku cuba bagi guna cawan tp byk yg tumpah. Setelah beberapa kali mencuba, aku mula risau. Risau kalau dia tak dpt minum susu dgn cukup. Risau jaundice nye naik semula. Dlm pada risau, aku terpaksa bagi dia minum susu ibu thru bottle. Everytime aku bagi botol, aku minta maaf kat dia. Everytime dia minum ikut botol, aku menangis. Aku dah mula tension! Hubby terpaksa pujuk aku setiap kali aku menangis. Dia suruh aku kuatkan semangat. Hubby la yg byk menolong. Kalau baby menangis, dia yg dodoikan. Kalau nak bagi susu, dia yg tlg berikan. Kdg-kdg, kesian tgk dia. Dia akan mengantuk di siang hari. Masa tu, aku akan suruh dia tidur. Believe it or not, berat dia turun 4kg dlm masa seminggu.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.