Monday, September 08, 2008

You look just like...

Hari nie pergi check up di Hospital Ampang. Akhirnya, aku dpt jumpa Dr Hoo Mei Lin! Tak pernah dpt doctor nie sebelum nie. Hanya dpt tgk dia dari jauh. Dr jauh, nampak mcm best. Hahah.. Mmg best buat check up dgn dia pun. Dia sgt peramah dan sgt membantu dlm memberikan info-info berguna utk bakal ibu.

As at today, berat baby dah 2.1kg. Tumbesaran dia sgt okay. Cute mcm umi dia. Tu kata doc la. Doc kata, mummy cute (maksudnya small size), tummy pun cute so anak mesti cute gak. Takkan tiba-tiba anak besar pulak. Hehe..

This time, doc tunjukkan mcm-mcm. Kepala, peha, jantung, kaki, bahu, tgn, jari and paling best.. MUKA! Hari nie, baby tanpa segan silu tunjukkan muka dia. Owh, camtu rupa dia. Sempat la tgk my baby senyum, jelir lidah, buka mulut, gosok mata. Bila doc cuba nak print gambar muka baby, baby mula malu-malu. Tak reti duduk diam dan suka tutup muka dia dgn tgn. Ahaks, dia taknak bg abi dia tgk rupa dia camne kot. Lama doc cuba dptkan gambar muka (ada la nak dekat 10 minit.. 'bersemangat' sungguh doc tu). Akhirnya, kitorang gave up. Doc hanya bg gambar hidung dan mulut saja.

"Your baby is very interactive". Tu komen doc. Tak reti duduk diam! Masa doc nak dgr heartbeat dia, baby boleh tendang-tendang benda tu.

Lepas nie tak perlu nak pegi check up di Hospital Ampang lagi. Insya Allah semuanya okay. So cuma perlu buat check up di klinik biasa je.

Satu masalah yg aku hadapi di akhir pregnancy nie ialah gusi mula membengkak. Maybe sbb kurang kalsium. Entah la. Tiba-tiba gusi jadi sgt sensitif. Arghh, tak suka!

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.