Tuesday, September 09, 2008

Spectra 3 Extravaganza

Setelah mencari pelbagai info tentang breastpump, akhirnya keputusan telah dibuat untuk membeli Spectra 3 Extravaganza Set.

Set ni didatangkan dgn Spectra 3 Breastpump, Mom Precious Smart pack, extra Spectra Breast shield set dan 4 Mom Precious Breastmilk Storage Bottles (total akan dpt 11 breastmilk storage bottles!). Tak perlu nak fikir beli cooler bag dan chiller sbb semuanya dah ada dlm nie. For more info, boleh pegi kat website Mom Little Ones. Aku ada letak link kat blog nie gak.

Ingat nak pergi tgk MLO centre kat Seri Kembangan dulu. Baru la nampak apa yg nak dibeli lagi. Now, masalah utama ialah nak simpan stok EBM. Freezer kat rumah tu agak penuh dgn brg-bg basah. Maklumla, bila duduk ramai-ramai, brg dlm peti ais pun byk. Stok ikan, ayam pun berlambak. Bila nak tumpang simpan EBM dlm freezer, mcm malu-malu kucing pulak. Kalau guna storage bottle, lagi la makan space. Tapi kalau guna storage plastic je, okay la kot. Rasa nak je beli freezer sendiri tapi ku tahan dulu kehendak hati nie.

Aku suka tgk storage bottles from MLO nie. Tak tau kenapa.


2 scribble(s):

p!nkerton said...

ello lize'.. baru jumpe blog baru ko nih :) bagus, byk info pasal pregnancy & preparation, bleh aku tumpang sekaki hehe.. eh nak tanye, baper harge 1 set nih aa? single pump ke double pump? TQ!

Liz said...

elloo..

memula aku tgk nick, "Eh, mcm penah ku dengar"

hi fatih. wah, tak lama lagi je ek! masuk blog ko, tgk car sticker tu.. aku tergelak. dulu, nak beli yg tu gak. tp last2 beli "Happy family on board". Tapi sticker ku itu sudah patah. Kena beli yg lain lak.

hehe, nak tumpang dua kaki pun boleh. set nie harga RM5++ je. lupe lak 2 nombor yg hujung tu. ni double pump. mmg sgt best guna pump nie. so far, sgt berjasa kat aku especially time kena breast engorgement tu. my advice is to buy the breastpump before you deliver ur baby. nanti anak dah lahir, tak sempat nak pk ape dah.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.