Friday, September 05, 2008

Let's play with the unborn baby

We have a new hobby. We love to play with the baby before going to sleep. Macam mana nak main dgn baby sedangkan dia belum lahir?

Memandangkan pergerakan baby dah mula terasa kuat, kami boleh nampak baby bergerak hanya dgn melihat pergerakan perut. Sekejap ‘tajam’ kat kiri, sekejap kat kanan. Sekejap nampak mcm ada bola bergerak kat dalam. Kalau dulu, pergerakan tu terasa di satu tempat sahaja, skrg dah boleh rasa kat 2 tempat serentak (kepala dan kaki). Bila dah rasa camtu, kitorang akan cuba agak, yg mana satu kepala, yg mana satu kaki. Obviously, yg bulat la kepala kan? (Sometimes, aku kata kat hubby yg tu bont*t baby.. hahaha). So apa yg kitorang buat ialah kitorang akan cuit kaki baby. Tak kuat, sekadar cukup utk bg baby rasa yg ada org cuit dia. Kesannya? Baby akan ‘melarikan diri’.. lebih kepada dia cuba mengelak drpd kena cuit so kepala dia akan lebih tertonjol kat perut aku. It was fun!

Aku berjaya dptkan video utk tu tapi tak boleh pulak nak tunjuk kat korang. Kalau aku dpt video camtu tapi perut org lain, nnt aku share eh.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.