Thursday, September 18, 2008

A calm before a storm

Aku dgn hubby masih rileks tapi org sekeliling dah mula susah hati tgk perangai kitorang yg rileks tu.

My mom: Dah kemas beg nak bwk pegi hospital? Cepat kemas tu. Letak dlm kereta. Jadi apa-apa, senang.
SIL: Tak kemas beg lagi? Pampers newborn dah beli?
Another SIL: Dah boyot-boyot camni pun nak berjalan.. nak berterawih? Duduk je la rumah. Isk, mana boleh jalan-jalan.
MIL: Haa, perut dah turun. Tak lama je lagi la nie.

Semalam, my mom siap sms list brg utk dibawa ke hospital. Malam tadi, dia tepon lagi utk pastikan aku kemas beg tu mlm tu jugak. Sebagai anak yg mendengar kata, aku kemas je beg malam tadi. Semuanya dah siap. Tinggal nak pergi hospital je =)

Bangun lepas berbaring merupakan satu perkara yg sgt susah dilakukan pada masa sekarang. Perut terasa sakit every time aku nak bgn. Kdg2 tu mcm kelakar sbb kena bergolek-golek kat katil sampai ke hujung. Then, baru boleh cecahkan kaki kat lantai.

Petang nie kena pegi check-up lagi. Apa khabar la anak aku kat dlm nie.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.