Thursday, September 11, 2008

Braxton-Hicks contraction

Braxton-Hicks contraction dah mula menjadi-jadi skrg nie. Sungguh tak selesa. Dah mula rasa this false contraction since a month ago tp akhir-akhir nie, ia jadi makin kuat. Kalau kuat sgt tu, terasa sakit. Kdg-kdg, takde mood nak buat housework. Kalau dulu boleh gosok baju utk dipakai seminggu, skrg nie bila nak pakai, baru aku gosok. Mcm dah tak larat!

Harapnya bersalin lepas raya la tp tgk mcm tak sempat je. Semua org dah mula takutkan aku (tapi aku cool je). Ada yg kata aku akan bersalin awal sbb berat aku dah mcm taknak naik. Last time, berat aku hanya naik 200g dlm masa 20 hari! Kata doctor, patutnya kena naik byk tp as long as baby membesar dgn baik, should be no problem. Ditambah pulak dgn sejarah adik aku yg lahirkan anak dia sebulan awal dan aku sendiri dilahirkan 2 minggu lebih awal dr due date. Jadi kemungkinan besar anak aku pun akan lahir awal. Erk, boleh pakai ke teori tu?

Alhamdulillah, kenaikan berat aku masih di paras minimum. So far, berat dah 60.2 kg. Dah naik 11.2kg sejak 8 bulan yg lalu. Masih ada sebulan lagi. Harapnya tak la lebih 61kg.

2 scribble(s):

maisyae said...

wah,berat ko melebihi berat aku...aku 52 kg jer...mwa ha ha...perut je beso...naik turun tu aku dulu tk tgk sgt..tgk aa perut ko,dah turun ke bwh ke belum?..aku xtra 10 days lebih hari..mcm2 air selusuh aku minum...contraction 5 mins tak rase langsung..just 40 mins,berhempas pulas nak deliver..

Liz said...

la, tgk la pulak brp berat ko sblm pregnant. mmg la takat 52kg je.overall berat ko naik brp kg? perut aku belum turun ke bwh sgt. hehe, tu la.. tiap2 hari tgk sbb nak tau masa dah dekat ke belum.

harap2 tak overdue.

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.