Wednesday, September 24, 2008

20 days to go.. I can't wait!

Akhir-akhir nie, selera aku menjadi-jadi. Aku akan mkn byk masa berbuka. Tiap-tiap hari aku akan pesan hubby utk beli mihun goreng. Habis sebungkus. Then, aku akan mkn byk kuih. Minum byk air. Kalau lauk sedap, aku makan nasi. Bukanlah pelik bg org lain tp pelik bg aku sbb aku jarang mkn byk masa berbuka. Adik-adik ipar pun kata aku mkn byk tp diorg kata tu normal. Aku tak tau la ape yg normal. Maybe sbb dah nak bersalin so perut nie terasa nak mkn je sebelum mula berpantang.

Semalam buat kerja kat luar sekejap. Kena pegi bank. Ntah camne, masa aku melangkah ke arah divider, aku terjatuh. Tak tau la camne leh jatuh. Aku tak ingat langsung. Tapi nasib baik la aku sempat tahan badan nie dgn lutut and tangan. Payung yg aku pegang bengkok sikit. Seluar yg aku pakai berbekas. Tangan calar sikit. Lutut sakit. Kaki pun calar sikit. Tapi takpe la. Yang penting, perut aku tak kena divider. Cuak sekejap. Budak sekolah yg kebetulan ada berdekatan dgn aku menjerit! Budak nie buat aku terkejut je. Hehe. Sampai ke hari nie aku masih terfikir camne aku leh jatuh.

Masa balik tu mmg risau sgt la. Kuat jugak aku jatuh. Takut bergegar ke ape kan. Awal-awal tu, perut mcm lembut je. Baby pun tak gerak. Aku risau sgt la time tu. Tapi lama-lama, baru la terasa baby gerak kuat. Alhamdulillah.

Bila aku sampai rumah, hubby terus terpa. Tapi dia tak tanya keadaan aku. Sebaliknya, dia terus pegang perut and tanya, "Baby okay tak?". Ceh, sayang baby lebih dr aku nampak. Hehehe..

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.