Friday, August 22, 2008

Shopping spree

as at 09/08/2008

Masa yg paling aku nantikan telah tiba. List barang-barang yg nak dibeli telah aku tulis dan simpan dlm wallet. Hubby takde la excited mcm aku sgt. Dia biasa je. Ala, apa la lelaki tau ttg shopping kan? Aku tau dia takkan membantu sgt. Cuma aku perlukan kehadiran dia utk bg pendapat, pegangkan barang dan paling penting, bayar utk semua tu. Hehehe..

Hubby's reaction was quite annoying bila aku tgh pilih mittens and booties. Ada ke dia nak beli 2 set mittens and booties je. Dia kata, baby tak main kotor so tak perlu beli byk-byk. Aku dah mula berasap kat kepala tapi malas ar nak gaduh-gaduh kan. So aku diam je la. Dlm hati, cuba cari cara utk pastikan aku beli benda tu dlm 5-6 sets. Lama-lama aku dpt satu idea. Aku suruh dia call adik dia utk tanya berapa byk baju nak kena beli. Konon nak tanya psl baju la kan. Dlm masa yg sama, tanya psl mittens and booties skali. Kak Ipah pun bgtau la apa yg patut dibeli. Amek ko, kak Ipah suruh beli 5 sets of mittens and booties. Hubby terus tak argue dgn aku lagi dah! Bab baju pun dia ada argue dgn aku tp nasib baik ada kak Ipah sebagai penyelamat.

Aku agak frustrated dlm bab pilih baju. Like I said before, aku taknak beli warna pink dan blue. BUT warna tu je la yg byk di rak. Kalau ada warna lain pun, saiz utk baby yg dah besar. Ape la, agaknya diorg ingat bila baby girl, org nak beli pink je. Bila boy, nak beli blue je. Geram lak aku. Kalau ada pun warna putih dan kuning. Takkan nak beli semuanya putih kan? Kuning, aku tak prefer sgt utk baby yg baru lahir. Nak elakkan dia drpd kena sakit kuning. Nak taknak, terpaksa la beli warna biru. Lebih baik pilih biru dr pink. Kalau beli pink tapi yg keluar nanti lelaki, tak ke haru anak aku kena pakai baju kaler pink. Sudahnya, kebanyakan benda yg kitorang beli berwarna biru! Kalau la org tak tau hal sebenar, mesti diorg ingat kitorang dpt anak lelaki. Hakikatnya, kitorang pun tak tau baby nie boy ke girl (we decided not to listen to the doctor sbb dia pun tak berapa pasti).

Boleh dikatakan hampir semua brg dah dibeli. Tinggal nak beli pampers, almari baju, car seat dan stroller. Dah tau nak beli yg mana tapi malas nak beli awal-awal. Leceh la nak simpan semua tu. Aku ada minat satu stroller nie. Warna dark grey and ada lining warna baby blue. Jatuh cinta pandang pertama! Ada diskaun 20% lak tu. Terasa rugi lak kalau tak beli sekarang. Mana la tau, takde lak diskaun time raya sale nanti. Maybe boleh pegi beli hujung bulan nie.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.