Friday, August 22, 2008

A hotdog or a cheeseburger?

as at 28/07/2008

As at today, berat baby dah 1.1kg. Naik 500g sejak sebulan yg lalu. Berat Ummi nye pulak dah tambah lagi 2kg. So far, my weight dah naik 9kg dlm masa 7 bulan.

Now, baby tgh sibuk kumpul lemak. Pergerakan dia makin kuat sekarang nie. Tak reti duduk diam. Hubby pun dah mula rasa yg anak dia nie akan jadi sgt lasak bila dah lahir. Seriously, aku rasa perut ni dah jadi mcm kompleks sukan! Kalau korang duduk dekat dgn aku dan perhatikan perut aku betul-betul, korang mesti akan nampak pergerakan atau tendangan baby nie (tanpa perlu memegang perut aku).

Kalau sebelum nie, Dr Eeson boleh nampak jantina baby, Dr. Smita tak nampak pulak. Dia bukan tak nampak tp dia tak sure. So tak dpt la nak sahkan jantina yg Dr Eeson nampak. Jeng jeng jeng.. boy ke girl nie? Ramai predict aku dpt girl. Ada yg kata sbb aku suka mkn ayam. Ada yg kata sbb aku perempuan sulung dlm family (so genetik perempuan tu lagi kuat.. apa-apa aje).

Tapi ada gak yg predict aku dpt lelaki sbb bila aku pegang baby girl, baby girl tu tak menangis. Kononnya baby girl akan 'tertarik' dgn baby boy kat dlm perut.

Aku tak kesah. Boy ke girl.. dua-dua ada keistimewaannya. Hubby, kalau dulu dia nak girl, skrg nak boy pulak. Alasan dia, dia boleh bwk anak dia pergi masjid selalu. Walala, sweet nye alasan!

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.