Friday, August 22, 2008

He loves the baby...

as at 19/08/2008

Semenjak pergerakan baby makin terasa kuat nie, hubby pays more attention to my belly. Sambil tgk tv, nak pegang perut aku. Sambil memandu, nak pegang perut aku. Sambil baring-baring, nak pegang perut aku. Dah tido pun, nak jugak pegang perut aku.

I'm not jealous. Aku rasa benda tu sweet sebenarnya.

Pernah satu hari tu, kitorang mcm bermalas-malasan (bertangguh) utk bgn subuh. Ngantuk gile time tu. So mcm nak tido 5 minit lg. Sekali baby menendang dgn kuatnya. Terus aku dgn hubby terjaga. (Hubby dpt rasa tendangan tu sbb tgn dia kat perut aku). Hubby kata terasa katil mcm bergegar. Hahaha. Haaa, baru tau betapa 'ganasnya' anak dia nie. Tapi mmg kuat pun tendangan time tu. Senak perut aku.

Masa dinner malam tadi, hubby bgtau aku sesuatu.

Hubby: Abang rasa baby nie perempuan.
Me: Nape lak?
Hubby: Sbb Liza asyik mengemas je.
Me: Mana ada! La, takkan bila mengemas je, baby tu perempuan.
Hubby: Yer la, ni asyik mengemas je. Melampau-lampau. Sikit-sikit nak kemas.
Me: Ada lak camtu. Abes tu, takkan nak biar bersepah je.

Aku tau aku rimaskan hubby dengan hal-hal mengemas nie. It's true. Selagi ada tenaga, aku mesti nak kemas bilik. Kalau nampak ada baju kotor (walaupun sikit), aku nak basuh. Janji bakul kain kotor tu kosong. Kalau ruang tamu tu bersepah dgn mainan and bantal, aku akan simpan mainan dan susun bantal elok-elok. Kalau hubby terlupa nak sidai tuala atau tak gantungkan kain pelekat kemas-kemas, aku tegur. Hehehe.. erm, okay. Aku mengaku yg aku agak cerewet akhir-akhir nie. Tapi cerewet aku bersebab. Aku taknak biarkan je semua tu. Nanti bila dah terlalu bersepah, aku jugak yg kena kemas teruk-teruk. Dah la skrg nie makin kurang tenaga.

Masih ada 5-8 minggu lagi sebelum bersalin. Damn, aku sgt tak sabar nak tgk baby nie. Bukan sbb dah penat pregnant tapi..

... tak sabar sgt nak peluk dia...
tak sabar nak tgk rupa dia...
tak sabar nak mandikan dia...
tak sabar nak pakaikan dia baju lawa-lawa...
tak sabar nak tgk dia tidur...
paling penting, tak sabar nak bagi hubby hadiah yg dia paling tunggu-tunggu selama nie..

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.