Friday, August 22, 2008

The day I can't accept myself

as at 07/08/2008

Ladies and gentlemen.. my belly is soooooooo big! I still have another 2 months to go and I can't fit my IT Community shirt anymore. Baju masih longgar tp sempit-giler-nak-mamp*s kat bahagian perut. Last week masih boleh pakai baju tu. Kenapa tiba-tiba skrg dah tak muat?!!

That was an alarm. Therefore I called my 911 number (my mom, actually) and asked for a help. "Kalau ada baju kurung yg lama-lama tu, meh la bagi pinjam." I'm sure my belly akan membesar dgn kadar yg cepat so lebih baik bersiap sedia.

Aku masih boleh berjalan laju tp lepas tu, mula la rasa semcm kat bahagian perut. Kdg2 rasa mengeras, kdg2 rasa sakit. Tapi bila jalan perlahan, rasa mcm tak selesa jugak. Terasa mcm kepala baby tu menekan kat bahagian bwh belly. Bila dah rasa camtu, makin perlahan la aku berjalan. Skrg baru aku tau kenapa perempuan mengandung berjalan terkedek-kedek. Maybe bkn sbb diorg tak boleh berjalan laju tp sbb rasa tak selesa tu yg membuatkan diorg terpaksa jalan perlahan-lahan.

My baby is getting bigger and stronger day by day. Even hubby pun kesian kat aku bila dia rasa baby menendang tak henti-henti masa aku cuba nak tidur.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.