Friday, August 22, 2008

Bila unborn baby merajuk...

as at 10/07/2008

Dah mula rasa susah nak tidur. Bila nak tidur je, kaki mula rasa lenguh. Mengiring ke kiri, mengiring ke kanan, pinggang pulak mula lenguh. Ditambah pulak dgn baby yg bergerak-gerak everytime aku menukar posisi. Maybe dia pun nak tukar posisi kat dlm tu kot. Kdg-kdg, hubby masuk tidur lambat tapi dia yg tertidur dulu. Aku? Masih terkebil-kebil memikirkan bila la mata nak lelap.

Entah pukul berapa hubby terjaga, dia tgk aku tak tidur lagi. Utk mengurangkan ketidakselesaan, hubby suruh letak bantal kat blkg badan tapi akhirnya aku kepit kat kaki. Lega sikit. Lama-lama, aku tertidur.

Aku selalu ckp kat hubby yg aku dgn dia kena tidur puas-puas sementara masih ada waktu nie. Once baby lahir, mesti tak cukup tidur. You know what my hubby said? "Eii, jgn la dia menangis tak berenti mcm Puteri. Kalau dia camtu, abang sumbat je puting, pastu abg tido!" Kejam tak? Hehe.. aku tau la dia bergurau.

Rasanya baby dgr and faham apa yg Abi dia ckp sbb lepas tu, baby mcm tak layan hubby. Baby akan menendang dgn aktif bila aku letak tgn kat perut tp bila hubby yg letak, bila hubby berckp dgn dia, dia senyap je. Gerak pun tak. 2 hari hubby tak rasa dia gerak. Last-last terpaksa la hubby pujuk dia (bayangkan dlm kepala korang yg hubby aku tgh pujuk perut aku.. aku nak tergelak tgk dia memujuk). Siap minta maaf tu. At last, our baby gave him a big kick! Isk, belum lahir lagi tapi dah pandai nak merajuk. Nampaknya manja dgn Abi dia la. Ahaks, bukan ke kita akan merajuk dgn org yg kita sayang?

Kalau ikut perkiraan, ada 95 hari lagi. Officially, dah masuk third trimester. I still have another 14 weeks to go.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.