Friday, August 22, 2008

Bila Nek Wan mula serkap jarang

as at 09/07/2008

It started with a phone call discussing about kenduri doa selamat for the baby and me. After got a few details, my mother started asking about my baby's gender. Mcm serkap jarang la.

Me: Kenduri akikah kita buat lepas habis pantang la. Jemput org kat blok kita je. Tak payah jemput satu persatuan. Mama kira la jumlah tetamu and berapa bajet.

Mother: Mmg tak payah jemput semua orang. Kita jemput sedara dgn jiran-jiran terdekat je. Tu tak payah fikir la. Danish nak tumpang sekali. Aritu, atok dia baru buat seekor je. Ni nak kena buat lagi seekor la. Along bg kambing je. Yang lain, mama dgn papa settle kan. Nak bg kambing berapa ekor? ( See, tu taktik nak tau jantina baby namanya tu)

Me: Ckp je la nak tau lelaki ke perempuan.. hehehe.. ala, senang cerita, paling byk pun 2 ekor. Paling sikit seekor je la. Kehkehkeh

Mother: Camtu pulak. Abes tu kalau tak bgtau, camne lak? Mane la tau nanti mama belikan baju warna pink, sekali yg keluar tu lelaki pulak.

Me: Aaa, baby along tak main la warna pink dgn biru. Theme color dia warna hijau eh. Beli je warna apa-apa pun melainkan warna pink, biru dan kuning.

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.