Thursday, June 26, 2008

My baby is squirming!

I wish I can update this blog everyday. Seriously, byk sgt benda yg nak dikongsi. Bila kali terakhir aku update blog nie? Oh ye, awal bulan nie. Terasa mcm baru lak update.

Now, my pregnancy dah masuk minggu ke-24. Actually, nak masuk minggu ke-25 pun. I still have 2 weeks before I can shout, "Hey, I'm on my THIRD TRIMESTER!!" Wow, terasa mcm baru je aku surprise kan hubby dgn my positive pregnancy test.

A little update about my pregnancy. Orang kata, second trimester merupakan trimester yg paling best dan seronok. No more nausea, vomitting (and the list goes on). Definitely the best trimester. Tapi bila masuk second trimester, your tummy is getting bigger. Your butt is getting bigger. Your boobs are getting bigger. You feel like wanna pee every hour. Walala...

Eventhough my pregnancy nak masuk 6 bulan, my tummy masih nampak kecil. If you ask me, aku akan ckp, "I feel like a mammoth!". But according to others, my tummy masih kecil and tak nampak mcm dah nak 6 bulan. Ada yg tak perasan aku pregnant. Hmm, sampai camtu sekali ke? Ok.. maybe korang tak perasan aku pregnant tp mesti korang ingat aku dah gemuk.. kan? kan? kan?

My baby is a one active baby. Aku rasa mcm dia tak tidur langsung sbb asyik bergerak. Kdg2 rasa geli bila dia menendang di tempat yang sama berulang kali. Hubby la org yg paling seronok skrg nie. Kdg2 tu hubby akan tgk aku dr jauh, lepas tu tersenyum. Aku tau hubby senyum mengejek sbb tgk my tummy dah membulat. He called me Mak Buyung tapi aku membantah dgn alasan PERUT AKU BELUM MEMBUYUNG LAGI! Then, he gave me a new nick; MAK BULAT. Cehhh...

Before nak tidur, hubby mesti nak bercakap dgn baby dulu. Sometimes, hubby lekapkan telinga dia at my tummy. Sgt sweet. Hubby ckp, dia mesti nangis bila baby nie lahir nanti. Erm, I think I will cry too :)

Hari nie take a day off sbb nak kena buat glucose test kat Hospital Ampang. Harap-harap semuanya selamat la. Takut pulak kalau dpt positive result. Doctor pun agak concern sbb berat aku naik mendadak utk bulan lepas. Naik sampai hampir 3kg. But dia kata, semuanya masih normal sbb dlm masa 5 bulan, berat baru naik 5kg.

I will update about the result later. Tgh ada operasi kat CC nie. Got to go..

0 scribble(s):

 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.