Friday, January 26, 2007

Red light

I'm period!

It's ok.. :)

Thursday, January 25, 2007

3 more positive signs

Ok.. so I got another signs.

-Fullness and bloating.
-Breast fullness or tenderness.
-AND no menstrual period.

But tu tak bermaksud aku pregnant kan? Kdg-kdg my period mmg lambat. Paling lama pun, lewat 5 hari. Today baru lewat 4 hari. Kena tunggu sampai Sabtu la. Kalau tak jugak datang, boleh jumpa doctor next week.

Some of you might think, "Kenapa tak check guna pregnancy test je?" You see, PT elok digunakan seawal 10 hari lps missed period. Boleh la cuba awal-awal tp keberkesanannya tidak dijamin. So why waste your money and buat otak separuh giler bile tgk ada one red line je kan? Hehe..

Aku tak la desperate nak getting pregnant tp kalau dpt cepat, lagi bagus. Now rasa berdebar je nak tunggu samada aku period ke tak.

Friday, January 19, 2007

Early signs of pregnancy

I had a light headache since yesterday and it drives me crazy! Sekejap pening, sekejap tak. Duhh, susah nak buat kerja.

Maybe pening sbb byk mkn seafood last week (tp tu last week). Maybe juga sbb my thyroid 'memberontak'. Or maybe it's the early sign that I'm pregnant (as usual, tu pendapat my hubby).

Ok, let's see..

There're 14 early signs of pregnancy.

-No menstrual period
-Fullness, bloating, aching in abdominal area, some women mistake this for PMS
-Implantation bleeding or spotting, generally occurs a few days before a missed period
-Positive home pregnancy test
-Constipation
-Fatigue and sleepiness
-Breast fullness or tenderness , darkened areolas
-Weight gain (only 1 kg)
-Frequent urination
-Increased vaginal secretions
-Aversion to certain foods or odors
-Nausea or vomitting
-Headache
-Mood swings

Yg italic tu, aku dah dapat. But tak semestinya aku pregnant tp tu pun sign utk period gak kan?

God, please help us.
Period, please don't come.

Thursday, January 18, 2007

It's funny when..

Aku masih ingat, dia beri cadangan agar kami cuba dapatkan anak selepas setahun berkahwin. Aku pulak, kalau boleh nak dpt anak secepat mungkin. Masa tu diam je la bile dia ckp camtu. Nak protes tp aku fikir, "Biar la dulu.. lepas kahwin nanti, mesti dia ubah fikiran".

I was right! Hehehe.. Now, dia lak yg terlalu excited ttg hal nie.

Bila letih sikit je, dia akan ckp.. "Abang tgk Aliza asyik letih je skrg. Tu tanda tu".

Bila aku asyik ajak pegi check samada kedai Kepak Ayam Madu kat Pudu tu buka atau tak (sbb manjang tutup je, x dpt aku mkn), dia mula la senyum and ckp, "Beriye sgt nak mkn kepak tu nape? Ngidam eh?".

Bila aku mkn laksa kedah and dia mkn rojak buah, dia bg aku mkn mangga, "Makan la. Anak abg nak mkn mangga tu".

Urghh, see... over-excited pulak cik abang nie. Itu aku belum pregnant lagi. Kalau betul-betul pregnant nanti, camne la dia nye perangai pulak. Kelakar tau bila dia buat perangai camtu.

Hubby, I love you so much!
 

Copyright © Liz Rohaizat 2014 | All rights reserved | Blog Designed by Krafty Palette.